luni, 2 decembrie 2013

Taxa pe stâlp, Acciza la pompă si Fumătorii

Taxa pe stâlp, acciza la pompă si fumătorii , varianta nuanţată la Aurul, Petrolul şi Ardelenii

Vin alegeri in 2014.  Guvernul anunţă măriri de salarii şi pensii. Aleşii locali au nevoie de bani pentru aparatul de votare.

Aşa a apărut taxa pe stâlp şi acciza la carburant. Ca să dai bani în plus trebuie să-i scoţi de undeva
Taxa pe stâlp este un impozit pe construcţiile speciale (stâlpi, antene, infrastructură transport feriviar , infrastructură drumuri etc.)
Acciza la pompă presupune accizarea carburanţilor la pompa cu 7 eurocenti/litru.

Ambele măsuri vor duce la majorarea preţurilor. Orice creştere a costurilor unei companii se va regăsi imediat in preţul cerut pentru bunul sau serviciul oferit. Pensia sau salariul mărite se vor duce imediat într-un cost mai mare al produselor. Mai ales ales acciza la carburant, va impacta imediat pretul la aproape toate produsele din piaţă


Cei trei mari producători de ţigarete din România, British American Tobacco, JTI şi Philip Morris au cotizat în 2012 la stat aproximativ 3 mld. euro, reprezentând doar accize.

Îi iubesc! Pe fumători
Daca oamenii aceştia nu ar exista, cate noi taxe ar trebui inventate pentru a compensa taxele plătite de ei? În plus, speranţa medie de viaţă ar creşte si statul ar trebui să plătească mai multe pensii.

In Romania, din cauza bolilor provocate de tutun, mor anual 33.000 de persoane.

Adevăraţi eroi! 

Un comentariu :

  1. Trebuie sa ne sabotam si noi intr-un fel. Tot eutanasiere se cheama, dar are alta poleiala, alt ambalaj. ¬Sunteti prea multi oameni pe pamant!¬ - zise Cainele ....

    RăspundețiȘtergere